© Lisa Öberg

Ny profil och hemsida

Go climate neutral, 2018

Bakgrund: Go Climate Neutral är en tjänst där privatpersoner kan klimatkompensera för en fast månadskostnad. Pengarna investeras i hållbara projekt runt om i världen, till exempel solkraft, vindkraft, biomassa eller filtreringslösningar.

Briefen: Briefen var att ge varumärket en helt ny identitet och webbsida, och locka en större målgrupp till att fler vill klimatkompensera.

Idé: Hemsidan byggdes om och en app skapades även för användaren. Vi ville att kunden skulle känna att det var givande och viktigt att klimatkompensera, och lät därför formspråket vara lättsamt och glädjefyllt. Varumärket skulle utstråla personlighet och spela på nostalgin hos kunden. Färgschemat och bildspråket kan därför associeras till varma sommardagar och glädjen av att vistas ute i naturen, som många kan relatera till. 

Vi ville att logotypens form skulle fungera i många olika sammanhang. Vi valde att låta "Go" vara den huvudsakliga delen, och formgav den på ett sätt som gör att den även fungerar på egen hand. Detta gör den även optimal för mobilanpassning.